Home / Odyssey Hakkında.. / Odyssey Topluluğu

Odyssey Topluluğu

Odyssey Doğa Sporları ve Yürüyüş Topluluğu

Hasan İleri

Sivas’ta, dere kenarında bulunan bir köy evinde dünyaya merhaba demişim…

Çocukluğumu hareketli bir  sokak yaşamı içinde geçirdim. 2005 yılında ise bir arkadaşım ile Karadeniz doğa gezisi planlamıştık. Karadeniz yaylalarını görecektik. Gezimiz Kaçkar dağlarında zirve ile sonuçlanmıştı. Aylardan Temmuzdu. İşte spor ve  dağcılık yolundaki hayat maceram böyle başladı diyebilirim.

2007 yılında ise Zirve Dağcılığa üye oldum teorik ve teknik eğitimlerimi aldıktan sonra dağlara gitmeye başladım. Niğde Aladağlar ’da birçok yaz kış tırmanışları, Erciyes, Hasan, Süphan, Ağrı, Antalya Kızlar Sivrisi olmak üzere yaz kış tırmanışları gerçekleştirdim. Yurt dışı faaliyetim ise İran Sabalan – Demavend tırmanışlarıdır.

Dağda daha rahat hareket edebilmek ayrıca dağa uyumlu olabilmek için karada antrenman gerektirdiği için koşular yapmaya başladım, öyle ki  başlangıçta ancak 3 km.  koşabiliyorken bir sene içinde 10 km koşabilir duruma gelmiştim. 42 yaşında ilk maratonumu koştum (42k). Aladağlar’da yapılmakta olan dağ maratonunu koştum. Halen koşmaya devam ediyorum.

Suya karşı ilgimde artmıştı. Boğazı yüzmek istiyordum ve uzun antrenmanlar sonucunda ancak 3. katılışımda yarışmaya katılmaya hak kazandım ve bitirdim. 4 yıl üst üste tekrar İstanbul Boğazı’nda yüzdüm. Bununla birlikte Meis-Kaş arası yüzme yarışlarına 2 kez katıldım ve bitirdim.

İçimde oluşan gitme isteği, hareket halinde olma durumu 2015 yılında beni bisikletle İstanbul-Atina’ya parkurunu katetmeye götürdü. Evren, doğa ve insanın bunlar içindeki yeriyle ilgilenmek beni yıldızları ve gökyüzünü de izlemeye yöneltti. Evreni izlemek için 8 inc. aynaya sahip f:5,7’lik ilk teleskobumu yaparak işe koyuldum…

Türkiye Dağcılık Federasyon’unun açmış olduğu doğa yürüyüş rehberliğini  yaz ve kış olmak üzere tamamladım. Ayrıca , Dağcılık eğitimlerine halen devam etmekteyim.Bununla birlikte, Dağcılık sporu içerisinde bulunan Spor Tırmanış branşında 1. Kademe antrenör olarak çalışmaktayım.

Bilgiye ulaşmayı ve bilgiyi paylaşmaktan zevk alan, öğrenmeye açık, yaşamın genç bir öğrencisiyim…

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *